Még mindig megtérülő lehet a klasszikus álláskeresés

A biztos megélhetéshez a modern világban egyértelműen szükség lesz egy jó munkára, ami kellő fizetést kínál az elvégzett feladatokért cserébe. Régen ez még gyakran úgy történt, hogy kilépve az iskolapadból, már adott volt a stabil pozíció, amit betölthettek az emberek és sokszor onnan is mentek nyugdíjba. Ezzel szemben a jelen időszakban már szinte évente váltanak a dolgozók.

A klasszikus álláskeresés: a hagyományos út 2023-ban Kaposvár városában még mindig megszokott, hiába a digitális fejlődés. A hirdetésekre való jelentkezés viszi a prímet ezen a területen. Nem ritkán újságokban, vagy különféle börzéken történik meg a kapcsolatfelvétel, illetve telefonon keresztül a vállalatok képviselőivel. Természetesen vannak kifejezetten online munkakörök, ahol már elengedhetetlen a számítógépek és az internet használata.
Biztosan hatékony a klasszikus álláskeresés 2023-ban?


Mivel az internet már évtizedek óta a mindennapok szerves részét képezik, ezért a klasszikus álláskeresés alatt leginkább kombinált eljárásokat érthetünk. A hirdetések többnyire online, közösségi platformokon találhatók meg, de van hozzájuk telefonszám, amit tárcsázva közvetlen kommunikációra nyílik mód. Az önéletrajz átadása is egyre inkább elektronikusan zajlik, de előfordulhat még kézzel írott változatok elbírálása. Az interjúk előszűrése nem egyszer videós módon történik, de végső soron a szemtől szembeni találkozás az, ami leginkább döntő lehet. A klasszikus módszer egyik megszokott változat még az ismerősökön keresztül történő beajánlás, illetve a vállalatok random módon történő felkeresése és azoknál való érdeklődés.

ű

Related Posts