Az inverterek a váltakozó árammá alakításban töltenek be igen komoly szerepet. A háztartásoknak és a vállalkozásoknak is erre az áramra van szükségük ahhoz, hogy a különféle berendezéseket üzemeltetni tudják. A felesleges energiát vissza lehet táplálni a hálózatba, ezáltal költséget lehet megtakarítani. Látható, hogy fontos szerepet töltenek be, ezért elengedhetetlen, hogy minőségi invertert válasszunk.

Miért fontos az élettartama?

Ha a rendszer leáll és nem tud működni, akkor az inverter az, ami segíthet ezt az időszakot átvészelni. Ezek a berendezések átlagosan 5-15 évig képesek problémamentesen üzemelni, de ez természetesen csak a minőségi termékekre igaz. Nagyobb házak vagy üzemek áramellátásakkor érdemes inkább a drágább és minőségibb invertert választani.

Nézzük meg mely inverterek számítanak a TOP 5 közé

Ez az egyik leggyakoribb kérdés telepítés előtt: melyik a legjobb napelem inverter? Így most mi is ennek jártunk utána.

 

Fronius

 

Az osztrák cég már 1995 óta foglalkozik az inverterek gyártásával. Hazánkban is egyre elterjedtebb a használata, hiszen a szervízhálózata is tökéletes, ami nagy előnynek számít. További fontos előnye, hogy nem szükséges a teljes rendszert szétszerelni ahhoz, hogy egy alkatrészét kicseréljük, hiszen bontás nélkül is megtehetjük. A rendszer egy applikációt is kínál, amelynek segítségével a fogyasztást folyamatosan górcső alatt tarthatjuk.

 

Solar Edge

 

Ez a második legnépszerűbb gyártó, amelyet az okos invertereinek köszönhet. Ez a termék igen magas hatásfokon üzemel és maga a termék 2 részből áll. Az egyik a hagyományos inverter szerepét betöltő eszköz, a másik pedig a teljesítményoptimalizálásért felel. Ezt a terméket ott érdemes telepíteni, ahol igen sokszor kerülhet árnyékba a tető. Ha egy-egy panel teljesítménye lecsökken, akkor attól még a többi panel képes megtermelni annyi energiát amennyire éppen szükségünk van. A termékre a gyártó 12 év garanciát biztosít.

 

Huawei

 

Ezt a márkát már többen is ismerhetik, hiszen híres a mobiltelefonjairól is. Egy nagyon gyorsan fejlődő vállalatról van szó, amely pontosságáról híres. Invertereinek érzékelői maximum 0,5% eltérést engedélyeznek.  Csak olyan helyszínre érdemes telepíteni, ahol nem számíthatunk túl sok árnyékra.

 

SMA

Tartósság, szervizelhetőség és szakértelem jellemzi ezt a márkát. Már 3-5 napon belül megérkezhet a cserekészülék, így különösebb idegeskedés nélkül üzemeltethetjük ezekkel az inverterekkel a hálózatot. Egyes modelljei, mint például az AV, már wifivel is üzemeltethető és a termékekre 10 év garancia jár.

 

Solplanet                                

 

Lassan több mint 10 éve vásárolhatók ezek a termékek, amelyek igen komoly költségmegtakarítást jelentenek. Beépített DC izolátorral rendelkeznek és ezért igen egyszerűen telepíthetők. A csendes működés és a telefonos applikáció még nagyobb népszerűséget biztosít ennek a nem mindennapi termékcsaládnak.

ű

Related Posts