Bitumenes szigetelő rendszer felépítése lépésenként

A vízszigetelés fontos szerepet játszik az épületek élettartamának meghosszabbításában és a benne élők egészségének megőrzésében. A nedvesség ugyanis károsíthatja az épület szerkezetét, és kedvező környezetet teremt a penész valamint más kórokozók számára. Ezért kiemelt fontosságú, hogy a megfelelő vízszigetelési módszert alkalmazzuk az épület típusától, az éghajlattól és a nedvességtől függően. A SikaBit bitumenes szigetelő tökéletes megoldást jelent a kültéri területek, mint a teraszok, erkélyek, padlók, lábazatok, lapostetők és alépítmények vízszigetelésére egyaránt. Az innovatív, kivitelezőbarát és hosszú élettartamú komplett bitumenes szigetelő rendszerek a kivitelezők körében is rendkívül népszerűek.

A bitumenes lemezek lerakásával akár az épületek mozgásaiból eredő repedéseket is áthidalhatjuk, így tartós, nagy igénybevételnek kitehető felületeket kapunk. A SikaBit PRO E40-15S és SikaBit PRO E40-5S bitumenes szigetelő rendszerek kiváló méretstabilitással rendelkeznek, és 4 mm vastagságuk ellenére jól terhelhetők valamint alacsony hőmérsékleten ugyanúgy beépíthetők. A bitumenes szigetelő lemezek egy vagy több rétegben alkalmazhatók, és megfelelnek pince vízszigetelésére, illetve talajvíznyomás elleni végdelem biztosítására ugyanúgy.

Amikor talajvíznyomással van dolgunk szigetelés során, akkor fontos előtérbe helyezni a meghatározott szigetelési rétegrendet: a szerelőbetonra felvitt bitumenes kellősítő réteg után duplán történik meg a SikaBit PRO E40-15S bitumenes szigetelő leterítése megfelelő átlapolással. Ezt egy újabb bitumenes kellősítő és szintén két réteg szigetelő lemez követ, végül XPS hőszigeteléssel zárul a sor.

ű

Related Posts